DE SPECIALIST IN HET DUURZAAM EN ONDERHOUDSVRIJ RENOVEREN VAN DAKKAPELLEN

Welke materialen kan ik gebruiken bij het renoveren van een dakkapel?

Datum

Bij het renoveren van een dakkapel kunt u kiezen uit vele materialen, waaronder Trespa (Hogedruk Laminaat), gecoat gegalvaniseerd staal en kunststof (Keralit). Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor het belangrijk is om alle opties te overwegen bij het kiezen van de beste voor uw dakkapel. In dit artikel zet Dakkapel Onderhoudsvrij de opties voor u op een rijtje.
dakkapel renovatie materialen

Trespa

Trespa, ook wel HPL (High Pressure Laminate) genoemd, is een populair materiaal voor veel soorten bouwprojecten. Het wordt gemaakt door verschillende lagen papier of stof te combineren met een hars die vervolgens onder hoge druk en hitte samengeperst wordt. Trespa staat bekend om zijn duurzaamheid, hoge weerstand tegen krassen, en eenvoudig onderhoud. Daarnaast is Trespa verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan toepassingen, waaronder renovatie van dakkapellen.

Een van de belangrijkste voordelen van Trespa is het vermogen om hoge niveaus van regen en vochtigheid te weerstaan. Dit maakt het een uitstekende keuze voor dakkapellen in gebieden met vrij veel regen, zoals Nederland. Verder is Trespa ook bestand tegen UV-straling, wat betekent dat het na verloop van tijd niet verbleekt of vergeelt. Dit maakt het een ideale keuze voor dakkapellen die veel direct zonlicht ontvangen.

Gecoat, verzinkt staal

Gecoat gegalvaniseerd staal is een ander populair materiaal voor de renovatie van dakkapellen. Gegalvaniseerd staal is staal dat is gecoat met een laag zink om het te beschermen tegen corrosie. Deze coating voegt ook een extra laag duurzaamheid toe, waardoor het een ideale keuze is voor gebruik in dakkapellen.

Een van de belangrijkste voordelen van gecoat gegalvaniseerd staal is de sterkte. Staal is een ongelooflijk sterk materiaal, waardoor het ideaal is voor gebruik in dakkapellen die kunnen worden blootgesteld aan barre weersomstandigheden of harde wind. Het is daarnaast eenvoudig te onderhouden en kan worden schoongemaakt met een eenvoudige oplossing van water en zeep. Daarnaast is gecoat, verzinkt staal de goedkoopste optie qua materiaal. Dakkapel Onderhoudsvrij werkt veel met dit materiaal en kan het ten zeerste aanbevelen voor uw renovatiewerkzaamheden.

Kunststof (Keralit)

Kunststof, ook wel Keralit, is een populaire keuze voor dakkapelrenovatie vanwege het lichte gewicht en de duurzaamheid. Keralit is gemaakt van een soort kunststof dat is versterkt met een vezelkern, waardoor het een ongelooflijk sterk en duurzaam materiaal is. Tevens is het bestand tegen UV-straling, wat betekent dat Keralit net als Trespa na verloop van tijd niet verkleurt.

Een van de belangrijkste voordelen van Keralit is het lichte karakter. Dit maakt het gemakkelijk om mee te werken, wat kan helpen om de installatiekosten te verlagen. Net als gecoat verzinkt staal is het schoonmaken geen grote klus.

Kunststof is echter niet zo sterk als staal of Trespa, wat betekent dat het minder geschikt is voor gebruik in dakkapellen in gebieden met veel wind of slechte weersomstandigheden. Ook is Keralit gevoelig voor krassen en andere vormen van beschadiging, die na verloop van tijd afbreuk kunnen doen aan het uiterlijk.

Concluderend

Kortom, bij het renoveren van een dakkapel is het belangrijk om rekening te houden met alle beschikbare materialen, waarvan de voornaamste Trespa, gecoat gegalvaniseerd staal en kunststof (Keralit) zijn. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor het belangrijk is om goed na te denken over uw specifieke behoeften en de omstandigheden van uw locatie. Trespa staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen vocht, terwijl kunststof, oftewel Keralit, licht van gewicht is en relatief eenvoudig te reinigen is. Onze voorkeur gaat uit naar gecoat gegalvaniseerd staal, omdat het ongelooflijk sterk is en gemakkelijk onderhouden kan worden. Daarnaast is gecoat verzinkt staal de goedkoopste optie, wat het voor de portemonnee ook een stuk aantrekkelijker kan maken.

Bent u benieuwd naar de kosten van een renovatie? Bekijk dan onze tarieven pagina.

Heeft u nog vragen? Neem dan eenvoudig en snel contact met ons op.

Meer
artikelen