Dakbedekking OUD

Platte daken

Veel platte daken in Nederland zijn bedekt met Bitumen/ Bitumineuze dakbedekking. Bitumen is een enorm sterke en duurzame dakbedekking die jaren mee kan. Toch is het niet onverwoestbaar en kan de kwaliteit in de loop er jaren afnemen. Hierdoor komen er scheurtjes in of ontstaan er andere dakbedekking problemen. 

Bitumen is ontzettend sterk en goed materiaal om daken mee te bedekken. Wij werken met de beste materialen en geven u daarom ook minimaal 10 jaar garantie!

Wij werken met twee soorten dakbedekking, APP en SBS.

Voordelen APP bitumen

  • Combinatie van bitumen en kunststof. Hierdoor blijft het soepel en buigzaam.
  • Is goed bestand tegen extreme omgevingstemperaturen.
  • Onderhoudsarm

Voordelen SBS bitumen

  • Bitumen met syntetisch leer waardoor het nog soepeler en buigzamer is dan APP. Door de buigzaamheid ligt het de onderliggende constructie niet in de weg.
  • Zeer sterke hechting waardoor de kans op lekkages nihil is.
  • In combinatie met een laag kiezels is het beter bestendig tegen UV straling.

Hoe gaan we te werk

Dakbanen van APP en SBS-gemodificeerde bitumen kunnen op drie manieren worden bevestigd:

  • Losliggend en geballast
  • Mechanisch bevestigd
  • Volledig verkleefd

Dakkapel Onderhoudsvrij legt of repareert snel en vakkundig uw dakbedekking plat dak. U kunt bij ons terecht voor de aanleg van een nieuwe laag bitumen over uw bestaande laag en voor het volledig vernieuwen van uw dakbedekking. 

Dakpannen vervangen

Dakpannen worden al eeuwenlang gebruikt als de perfecte dakbedekking voor het wind- en waterdicht maken van hellende daken op woningen en bedrijfspanden.

Onze dakspecialisten hebben al heel wat daken vernieuwd en weten als geen ander hoe een goed dak in elkaar zit. U bent bij ons dus aan het juiste adres voor het aanleggen, renoveren en onderhouden van een pannendak. Wij kunnen voor u keramische of betonpannen leggen afhankelijk van uw voorkeur. Hierbij is de vorm, uitstraling en kleur van belang bij uw keuze. 

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn eigenlijk niets meer dan uitgehard cement. Het is milieuvriendelijker omdat het niet gebakken hoeft te worden. 

Betonnen dakpannen zijn over het algemeen iets goedkoper dan gebakken dakpannen en het leggen van de pannen gaat ook gemakkelijker. De pannen zijn zeer maatvast wat wil zeggen dat ze bij grote temperatuurverschillen niet uitzetten of inkrimpen. Het zijn over het algemeen zware pannen waardoor ze ook goed bestendig zijn tegen het soms wat vervelende weer in ons land. 

Keramische dakpannen

Deze pannen zijn van klei gebakken en kwalitatief zeer goed. De meest schuine daken zijn dan ook bedekt in Nederlands met Keramische dakpannen. De pannen beschadigen minder snel en hierdoor biedt het gemiddeld een levensduur van zo’n 45 tot 55 jaar. Vaak blijven keramische dakpannen langer mooi. 

Reinigen, coaten, impregneren

Naast dat Dakkapel Onderhoudsvrij uw dak renoveert, bieden wij u diverse voor/ na behandelingen aan. 

Na verloop van tijd kan uw dak worden aangetast door mos, algen, kalkaanslag of andere narigheid. Wij werken met speciaal apparatuur om uw dak te reinigen en coaten. Uw dak straalt weer en alle viezigheid zullen wij verwijderen van het dak. Tevens kunt u ervoor kiezen om uw dak te laten impregneren. Wij brengen een extra laag aan op uw dak zodat het direct vuil en water afstotend werkt.